Dette er tidenes kaloribombe, men den er verdt det!
Den går ned på høykant her i huset og tilbakemeldingen var at den var dritgod!
Fornøyd med det :P
Dette er ikke min oppskrift, men kommer bare til å bake denne heretter når jeg skal lage sjokoladekake.
Du trenger:
5 egg
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Bland alt det tørre, UTENOM kakaoen. Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få et oppkok. Visp det sammen så eventuelle kakaoklumper forsvinner. La det avkjøle seg litt. Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør sammen til en jevn røre.
Hell det over i en langpanne dekket med bakepapir. Rop ut om det er noen som vil slikke bollen... ;-)
Steik kaka midt i ovnen på ca 175 gr i ca 40 minutter. (alle ovner er forskjellige.) Sjekk med en bakepinne eller kakenål om kaka er gjennomstekt.
Mens kaka steiker lager du glasuren:
GLASUR
100 gr smør
2 plater kokesjokolade
1 egg
1 boks philadelphia ost naturell
ca 500 gr melis
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen på lav varme. Rør i egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Ha i sjokoladeblandinga og kremosten. Rør alt sammen til en tjukk krem. Juster eventuelt med resten av melisen.
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Bland alt det tørre, UTENOM kakaoen. Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få et oppkok. Visp det sammen så eventuelle kakaoklumper forsvinner. La det avkjøle seg litt. Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør sammen til en jevn røre.
Hell det over i en langpanne dekket med bakepapir. Rop ut om det er noen som vil slikke bollen... ;-)
Steik kaka midt i ovnen på ca 175 gr i ca 40 minutter. (alle ovner er forskjellige.) Sjekk med en bakepinne eller kakenål om kaka er gjennomstekt.
Mens kaka steiker lager du glasuren:
GLASUR
100 gr smør
2 plater kokesjokolade
1 egg
1 boks philadelphia ost naturell
ca 500 gr melis
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen på lav varme. Rør i egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Ha i sjokoladeblandinga og kremosten. Rør alt sammen til en tjukk krem. Juster eventuelt med resten av melisen.
Når kaka er sånn passe avkjølt, dvs fremdeles litt lunka, brer du glasuren over i et TJUKT lag. Til slutt kan du pynte med noe pent hvis du vil, men det er ikke nødvendig.
Kos deg, denne er utrolig god :D

Herreminhatt ....:D den så god ut!
SvarSlettDen så skikkelig godt ut også :D
SvarSlettHehe det er den :)
SvarSlettOg lett å lage!